Zesdaagse Rotterdam

Nieuws & Media

Live wedstrijdverslag dag 1 editie 2015

03 januari 2015

Via ons officiële Twitter-kanaal kunt u volledig op de hoogte blijven van de verrichtingen in het Rotterdamse Ahoy, maar ook op de website verschijnen met regelmaat updates. Op deze plek vindt u tijdens de Zesdaagse van Rotterdam bijzonderheden, uitslagen en korte wedstrijdverslagen. Kijk ook eens op onze Facebook-pagina. Gedurende de avond worden alle uitslagen zo snel mogelijk online gezet. U vindt ze op onze uitslagenpagina.

Dag 1, vrijdag 2 januari 2015: live verslag start vanaf 18:00 uur

18:21 uur: Het officieuze startschot van de 33e Zesdaagse van Rotterdam heeft geklonken! De renners van de Tacx Talents Cup zijn begonnen aan hun strijd op het Siberisch hout. Ahoy Rotterdam loopt al lekker vol! 

18:53 uur: De eerste winnaars van de 33e Zesdaagse van Rotterdam zijn Hans Pirius & Sebastian Wotschke. De Duitsers pakken de dagzege in de Tacx Talents Cup

19:16 uur: Daar gaan we! Zesdaagse-legende Patrick Sercu heeft het startpistool ter hand genomen en met een knal het begin van de 33e Zesdaagse van Rotterdam ingeluid.

19:39 uur: De regerend kampioenen slaan meteen toe! Iljo Keisse en Niki Terpstra winnen het eerste onderdeel: de ploegafvalling.

20:01 uur: Andermaal winst voor Pirius en Wotschke! De Duitsers zegevieren in de puntenkoers en beginnen dus perfect aan de Tacx Talents Cup.

20:05 uur: Zeer spectaculaire entree van de mannen van The Kik in Ahoy Rotterdam!! Ze dalen via een touw af van het dak naar het podium (FOTO)! Het eerste nummer is niet geheel toevallig: 'Kom van dat dak af'. 

20:18 uur: Twee keer winst voor de Griekse sprinters, één keer voor de Nederlanders. Tussenstand in de GPN/Provato Sprint Cup: 5-4. 

20:42 uur: Danish Dynamite in Ahoy Rotterdam! Michael Morkov en Alex Rasmussen klokken 10.383 en breken bijna het baanrecord! Ze winnen ieder geval de baanronde over 200 meter. 

21:07 uur: De renners van Team Roompot werden zojuist gepresenteerd aan het publiek! Ze reden aansluitend een onderlinge afvalkoers. Het publiek in het bomvolle Ahoy Rotterdam klapt uiteindelijk voor André Looij. De eerste overwinning van Team Roompot is een feit. ;-)

21:21 uur: Prachtig! Didier Caspers en Leif Lampater geven alles wat ze hebben, maar Iljo Keisse laat zijn klasse zien en wint op grootse wijze de eerste derny race van de Houcon Derny Cup!

21:31 uur: Nederland doet wat terug in de GPN/Provato Sprint CupHugo Haak wint de keirin en Jeffrey Hoogland wordt tweede.

22:12 uur: De zege in de spannende koppelkoers gaat na een 'massasprint' naar Michael Morkov en Alex Rasmussen! Zeven koppels eindigen in dezelfde ronde.

22:40 uur: Wat een machtsvertoon van Michel Kreder! Hij laat iedereen zijn hielen zien in de tweede derny race en doet goede zaken in de Houcon Derny Cup.

22:49 uur: Spannende spurt in de GPN/Provato Sprint Cup. De Nederlandse sprinters winnen nipt van de Grieken in de team sprint.

23:05 uur: Heerlijke puntenkoers! Jasper De Buyst sprokkelt in de laatste sprint genoeg punten om de overwinning voor zich op te eisen. 

23:22 uur: Knap staaltje van Jesper Asselman! Hij wint de tweede puntenkoers van de avond, het laatste onderdeel van de avond. 

23:25 uur: DE EERSTE LEIDERS VAN DE 33E ZESDAAGSE VAN ROTTERDAM ZIJN MICHAEL MORKOV EN ALEX RASMUSSEN!!

23:42 De STAND na de spectaculaire eerste avond van de Zesdaagse van Rotterdam met Michael Morkov en Alex Rasmussen als leiders.

 • Dubbelsteyn
 • Wooning keukens en badkamers
 • AD
 • Amstel Bier
 • Fiets
 • Hotel Ridderkerk van der Valk
 • KNWU
 • NTFU
 • Procycling
 • Rotterdam Sport
 • RTV Rijnmond
 • Soigneur
 • Nederlandse Loterij
 • Wieler Revue
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER