Zesdaagse Rotterdam

Nieuws & Media

Live wedstrijdverslag dag 2 editie 2015

03 januari 2015

Via ons officiële Twitter-kanaal kunt u volledig op de hoogte blijven van de verrichtingen in het Rotterdamse Ahoy, maar ook op de website verschijnen met regelmaat updates. Op deze plek vindt u tijdens de Zesdaagse van Rotterdam bijzonderheden, uitslagen en korte wedstrijdverslagen. Kijk ook eens op onze Facebook-pagina. Gedurende de avond worden alle uitslagen zo snel mogelijk online gezet. U vindt ze op onze uitslagenpagina.

Dag 2, zaterdag 3 januari 2015: live verslag start vanaf 18:00 uur

16:56 uur: Dit is de STAND na de spectaculaire eerste avond van de Zesdaagse van Rotterdam met Michael Morkov en Alex Rasmussen als leiders.

18:20 uur: De mannen van de Tacx Talents Cup zijn er aan begonnen! Bekijk hier het complete programma van dag 2.

18:52 uur: Tweede zege op rij voor Hans Pirius en Sebastian Wotschke! De Duitse mannen zijn lekker bezig in de Tacx Talents Cup

19:35 uur: Mooi begin van de avond! Jasper De Buyst en Kenny De Ketele van Hotel Ridderkerk Van der Valk krijgen na een lekkere ploegafvalling de bloemen! 

19:54 uur: Hans Pirius en Sebastian Wotschke winnen ook de puntenkoers. De jonge Duitsers zijn tot dusver ongenaakbaar in de Tacx Talents Cup!

20:08 uur: GPN/Provato Sprint Cup: Hugo Haak en Jeffrey Hoogland winnen hun sprint. Camiel Lok verliest zijn spurt. Stand Nederland-Griekenland nu: 21-15.

20:18 uur: Klasse van Raymond Kreder! Hij klopt Niki Terpstra op waarde en wint de eerste race van de Houcon Derny Cup

20:42 uur: Prachtig om de Nederlandse wielerhelden van vroeger in Ahoy Rotterdam weer in actie te zien tijdens een heuse dernykoers! Uiteindelijk wint Steven de Jongh, voor Michael Boogerd en Servais Knaven.

20:50 uur: Een Griekse slag in de keirin van de GPN/Provato Sprint Cup. De Grieken worden eerste en tweede! Anargyros Sotirakopoulos wint.

21:14 UUR: BAANRECORD! LEIF LAMPATER EN NICO HESSLICH TOVEREN EEN TIJD VAN 10:203 OP DE KLOKKEN EN WINNEN DE KOPPELTIJDRIT MET EEN NIEUW BAANRECORD!

21:15 uur: Nico Hesslich heeft zijn snelle benen niet van een vreemde. Zijn vader Lutz won op de Olympische Spelen van Moskou ('80) & Seoul ('88) goud op de individuele sprint.

21:20 uur: GPN/Provato Sprint Cup: Griekenland is een maatje te groot voor Nederland in de team sprint. De stand in het klassement is nu gelijk: 27-27.

21:29 uur: Tijd voor de ploegkoers XL! Zestig minuten plus tien rondes strijd op het Siberisch hout! Spektakel gegarandeerd in Ahoy Rotterdam!

21:47 uur: Valpartij Melvin van Zijl en Wesley Kreder met nog 38 minuten te gaan, maar beide mannen kunnen door. Ze krijgen applaus van het publiek in Ahoy Rotterdam.

21:58 uur: Het veld is vanwege omstandigheden enigszins overhoop gegooid. Melvin BoskampYoeri Havik en Alex Rasmussen zijn vanwege fysieke ongemakken geneutraliseerd. Boskamps maatje Barry Markus is in het rennerskwartier achtergebleven. Wim Stroetinga en Michael Morkov vormen voorlopig een koppel totdat duidelijk is of Havik en Rasmussen later weer verder kunnen. 

22:21 uur: Daar gaan ze! Aanval van Iljo Keisse en Niki Terpstra! Het publiek juicht de mannen van Flanderijn Incasso hartstochtelijk toe! Nog vier minuten plus tien ronden.

22:28 uur: Wow! Jasper De Buyst en Kenny De Ketele halen Iljo Keisse en Niki Terpstra bij en pakken een ronde. Uiteindelijk maken ook de mannen van Flanderijn Incasso de oversteek, maar zijn het de Belgen van Hotel Ridderkerk Van der Valk die met een ronde voorsprong de overwinning pakken. Mede dankzij het publiek in Ahoy Rotterdam was het een waar spektakel!

22:39 uur: Terwijl Liptease Ahoy op zijn kop zet, hebben wij een mooie video voor je! Oude tijden herleefden vandaag in Rotterdam. Steven de Jongh klopte Michael Boogerd en Servais Knaven in een heuse dernykoers. Bekijk na de klik de beelden!

22:59 uur: Prachtige zege van Jesper Asselman in de tweede dernykoers van de avond! Hij zet iedereen op een ronde. Raymond Kreder en Michel Kreder behouden de leiding in de Houcon Derny Cup.

23:25 uur: Ze zijn onverslaanbaar! Hans Pirius en Sebastian Wotschke winnen weer in de Tacx Talents Cup! Dit keer de ploegkoers over 25 minuten en 10 ronden. Knap!

23:45 uur: Winst voor een wereldkampioen! Spanjaard David Muntaner pakt de zege in ploegkoers número uno! 

00:01 uur: Kenny De Ketele wint de tweede puntenkoers van de avond en doet goede zaken voor zichzelf en zijn partner Jasper De Buyst! Ze doorbreken de 100-puntengrens en krijgen dus een extra bonusronde.

00:18 uur: Hans Pirius en Sebastian Wotschke winnen een keer niet in de Tacx Talents Cup. Ze worden in de supersprint tweede achter de Denen Simon Bigum en Elias Busk Helleskov.

00:33 uur: Ja! Michael Morkov en Alex Rasmusssen winnen het laatste onderdeel van de avond en zullen vanavond dus extra lekker slapen bij Van der Valk Hotel Ridderkerk!

00:34 UUR: WE HEBBEN NIEUWE LEIDERS! JASPER DE BUYST EN KENNY DE KETELE STIJGEN MET STIP NAAR DE KOPPOSITIE! BEKIJK HIER DE COMPLETE STAND NA DAG 2! Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

 • Dubbelsteyn
 • Wooning keukens en badkamers
 • AD
 • Amstel Bier
 • Fiets
 • Hotel Ridderkerk van der Valk
 • KNWU
 • NTFU
 • Procycling
 • Rotterdam Sport
 • RTV Rijnmond
 • Soigneur
 • Nederlandse Loterij
 • Wieler Revue
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER