Zesdaagse Rotterdam

Nieuws & Media

Live wedstrijdverslag dag 5 editie 2015

06 januari 2015

Via ons officiële Twitter-kanaal kunt u volledig op de hoogte blijven van de verrichtingen in het Rotterdamse Ahoy, maar ook op de website verschijnen met regelmaat updates. Op deze plek vindt u tijdens de Zesdaagse van Rotterdam bijzonderheden, uitslagen en korte wedstrijdverslagen. Kijk ook eens op onze Facebook-pagina. Gedurende de avond worden alle uitslagen zo snel mogelijk online gezet. U vindt ze op onze uitslagenpagina.

Dag 5, dinsdag 6 januari 2015: live verslag start vanaf 18:30 uur

18:34 uur: Bekijk hier de standen aan het begin van dag 5. De leiding in de 33e Zesdaagse van Rotterdam is nog steeds in handen van Jasper De Buyst en Kenny De Ketele.

18:50 uur: Ze doen het wéér! Winst voor Hans Pirius en Sebastian Wotschke in de ploegkoers van de Tacx Talents Cup.

19:17 uur: De renners zijn onderweg! 120 ronden ploegkoers met zes sprints! Een mooi begin van de avond. 

19:46 uur: Geknokt en verloren, maar toch gewonnen. Iljo Keisse en Niki Terpstra gaan in de ploegkoers tot het gaatje om in het klassement een ronde te pakken op de Jasper De Buyst en Kenny De Ketele, maar de mannen van Flanderijn Incasso komen nét te kort. Wel paken ze de overwinning. 

20:02 uur: GPN/Provato Sprint Cup: Matthijs Buchli en Nils Van 't Hoenderdaal winnen, Sam Ligtlee verliest. Nederland-Griekenland 2-1. 

20:07 uur: Terwijl dertien renners nog doorrijden en strijden om de overige ereplaatsen is de winnaar van de Deense afvalling al bekend: Wim Stroetinga wint de eerste sprint en dus ook het onderdeel!

20:41 uur: Sehr gut! Hans Pirius en Sebastian Wotschke zijn weer de sterksten in de Tacx Talents Cup. Ze winnen de puntenkoers. 

20:52 uur: Gangmaker Walter Huybrechts loodst Iljo Keisse naar een welverdiende zege in de eerste heat van de Houcon Derny Cup. De Belgische ploegmaat van Niki Terpstra viert het met een wheelie!

21:00 uur: Mooie zege van Matthijs Buchli in de keirin van de GPN/Provato Sprint CupNils Van 't Hoenderdaal wordt tweede. Oranje doet goede zaken.

21:29 uur: Boem! 21.328 voor Leif Lampater en Nico Hesslich in de tijdrit over 400 meter. Ze winnen de koers en grijpen maar net naast het baanrecord van 21.297!

21:41 uur: Ze zijn oppermachtig in de Tacx Talents Cup! Het Duitse duo Hans Pirius-Sebastian Wotschke wint ook de supersprint. Ze gaan ruim aan de leiding in het klassement. Het verschil in rondes is inmiddels opgelopen naar vier.

21:45 uur: Met deze stand zijn de elitemannen zojuist begonnen aan ploegkoers 2. Dit wordt mooi! 

22:39 uur: De favorieten maken er een keiharde strijd van. Vijf koppels, niet toevallig de eerste vijf van het klassement, besluiten de ploegkoers in dezelfde ronde. Jasper De Buyst en Kenny De Ketele zijn de sterksten in de eindsprint en grijpen de winst! 

23:01 uur: Groots gevecht tussen Melvin van Zijl en Raymond Kreder in de scratch! Het is centimeterwerk, maar Kreder wint de sprint plus de premie van €750.

23:16 uur: GPN/Provato Sprint Cup: Nederland verliest nipt van Griekenland in de team sprint. 

23:22 uur: Weer winst voor een Kreder! Dit keer wint Michel Kreder. Hij is de sterkste in de tweede heat van de Houcon Derny Cup, het laatste onderdeel van de avond.

23:25 uur: Jasper De Buyst en Kenny De Ketele verdedigden hun koppositie vanavond met succes. Bekijk HIER alle rangen, standen en uitslagen. Tot morgen!

 • Dubbelsteyn
 • Wooning keukens en badkamers
 • AD
 • Amstel Bier
 • Fiets
 • Hotel Ridderkerk van der Valk
 • KNWU
 • NTFU
 • Procycling
 • Rotterdam Sport
 • RTV Rijnmond
 • Soigneur
 • Nederlandse Loterij
 • Wieler Revue
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER