Zesdaagse Rotterdam

Nieuws & Media

Live wedstrijdverslag dag 6 editie 2015

07 januari 2015

Via ons officiële Twitter-kanaal kunt u volledig op de hoogte blijven van de verrichtingen in het Rotterdamse Ahoy, maar ook op de website verschijnen met regelmaat updates. Op deze plek vindt u tijdens de Zesdaagse van Rotterdam bijzonderheden, uitslagen en korte wedstrijdverslagen. Kijk ook eens op onze Facebook-pagina. Gedurende de avond worden alle uitslagen zo snel mogelijk online gezet. U vindt ze op onze uitslagenpagina.

Dag 6, woensdag 7 januari 2015: live verslag start vanaf 19:00 uur

19:01 uur: Bekijk hier de standen aan het begin van dag 6Jasper De Buyst en Kenny De Ketele beginnen de slotdag van de 33e Zesdaagse van Rotterdam als leiders.

19:08 uur: De talenten van de Tacx Talents Cup hebben hun eerste wedstrijden er alweer op zitten. De Duitsers Hans Pirius en Sebastian Wotschke waren zoals eigenlijk elke dag oppermachtig. Bekijk HIER de uitslagen.

19:20 uur: De slotavond is officieel van start! De koppels zijn begonnen aan de ploegafvalling! 

19:34 uur: Hij komt precies op tijd! Iljo Keisse klopt de Fransman Vivien Brisse in de eindsprint en dus winnen hij en Niki Terpstra de ploegafvalling! Een goed begin van de avond voor de titelverdedigers. Ze gaan dankzij hun zege nu gedeeld aan de leiding in het algemeen klassement! 

19:51 uur: Twee zeges en een nederlaag voor Nederland in de drie sprints van de GPN/Provato Sprint Cup. Het Griekse voordeel in het algemeen klassement bedraagt nog maar twee punten!

20:25 uur: Met winst in de ploegkoers verzekeren de Duitse geweldenaren Hans Pirius en Sebastian Wotschke zich van de verdiende eindzege in de Tacx Talents Cup!

20:44 uur: Jesper Asselman gaat als een speer en wint de dernykoers! Het levert hem en Wesley Kreder tevens de eindzege in de Houcon Derny Cup op!

21:01 uur: Winst voor de Griek Stylianos Aggelidis in de keirin van GPN/Provato Sprint Cup

21:24 uur: Belangrijke punten voor de Belgen van Van der Valk Hotel RidderkerkJasper De Buyst wint de eerste puntenkoers, waardoor hij en Kenny De Ketele een voorsprong van 20 punten nemen op Iljo Keisse en Niki Terpstra.

21:37 uur: Kenny De Ketele is ziek afgestapt. De Belg wilde niet zomaar opgeven en startte nog in de puntenkoers, maar daarin bleek hij te verzwakt. De voormalig wereldkampioen ploegkoers ging samen met Jasper De Buyst aan de leiding in het  algemeen klassement. Beterschap Kenny, we hebben van je genoten!

21:41 uur: Balen voor Melvin van Zijl! Hij komt één punt tekort voor de zege in de tweede puntenkoers van de avond. De overwinning gaat naar Albert Torres!

21:47 uur: Nederland wint het laatste onderdeel van de GPN/Provato Sprint Cup, maar het is niet genoeg om Griekenland van de eindzege te houden: 82-80.

21:55 uur: Na de onfortuinlijke opgave van De Ketele is dit de stand waarmee we gaan beginnen aan de afsluitende ploegkoers. 

23:57 uur:  ILJO KEISSE EN NIKI TERPSTRA WINNEN DE ZESDAAGSE VAN ROTTERDAM VOOR HET DERDE JAAR OP EEN RIJ! 

23:58 uur: Het verschil met nummers Michael Morkov en Alex Rasmussen is maar liefst drie ronden! Bekijk hier de volledige stand.

 • Dubbelsteyn
 • Wooning keukens en badkamers
 • AD
 • Amstel Bier
 • Fiets
 • Hotel Ridderkerk van der Valk
 • KNWU
 • NTFU
 • Procycling
 • Rotterdam Sport
 • RTV Rijnmond
 • Soigneur
 • Nederlandse Loterij
 • Wieler Revue
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER