Zesdaagse Rotterdam

Nieuws & Media

Ook EK-winnaars en De Ketele-De Buyst in vernieuwd programma

21 november 2014

Topsport en show hand in hand bij Zesdaagse Rotterdam

De Zesdaagse van Rotterdam heeft haar rennersveld versterkt met de komst van de Europees kampioenen Andreas Graf en Andreas Müller (Oostenrijk) en de vice-wereldkampioenen Kenny De Ketele en Jasper De Buyst (België). Onder leiding van de nieuwe koersdirectie wordt bovendien een aantal vernieuwingen in het wedstrijdprogramma doorgevoerd, waardoor de renners op meerdere onderdelen kunnen schitteren en het publiek meer bij sport en spektakel wordt betrokken.

We willen een ferme wedstrijd en een zinderende avond wielersport voor het publiek”, aldus wedstrijdleider Michael Zijlaard. Samen met assistent-wedstrijd Peter Schep heeft hij het programma van de Rotterdamse Zesdaagse onder handen genomen. “Sport en vermaak staan nergens zo dicht bij elkaar als bij een zesdaagse. Binnen het oude format is alleen wel modernisering mogelijk. Dat zal je in Ahoy terugzien: een heldere wedstrijd met verschillende korte onderdelen, intermezzo’s en veel strijd.

Nieuwe puntenkoers en dernywedstrijden
De koppelkoers, die van oudsher het belangrijkste onderdeel van de zesdaagse vormt, krijgt concurrentie van de puntenkoers. In de Rotterdamse Six zullen de koppels namelijk niet alleen aan de bak moeten in ‘de grote jacht’, maar later op de avond ook nog eens vol in de beugels voor de puntenkoers, waar serieus meer punten te verdienen zullen zijn voor het algemeen klassement. “Daar maken we ons minder populair mee bij de coureurs”, aldus Peter Schep, zelf voormalig wereldkampioen Puntenkoers, “maar we willen nog meer sportief vuurwerk op de avond”. De bij het publiek populaire derny’s worden uit het programma gehaald en in een aparte ‘Derny Cup’ geplaatst. “Het is een specialistisch onderdeel, waar de topfavorieten nog wel eens verstek lieten gaan. Door het als apart klassement in te richten, zorgen we ervoor dat er meer strijd komt en andere jongens hier voor hun kans zullen gaan.

Kampioenen aan de meet
De matadors van de baan blijven de sleutel tot een succesvolle, spannende wielerwedstrijd. Titelverdedigers Niki Terpstra en Iljo Keisse en de Spaanse wereldkampioenen David Muntaner en Alberto Torres Barcelo kunnen hun borst nat maken. Inmiddels is duidelijk dat ook de Oostenrijkers Graf en Müller, regerend Europees kampioenen Madison, hun opwachting maken. Net als de op revanche gebrande Belgen Kenny de Ketele en Jasper De Buyst, die de afgelopen edities van EK en WK Madison én de Zesdaagse van Rotterdam steeds als tweede eindigden. Sercu tipte het Vlaamse koppel als topfavoriet bij de Zesdaagse van Gent, die momenteel wordt verreden.

Programma met intermezzo’s
Nieuw bij de Zesdaagse van Rotterdam zijn de intermezzo’s die dagelijks tussen de wedstrijden door geprogrammeerd worden. Op vrijdag 2 januari zal bijvoorbeeld het Roompot Orange Cycling Team zijn voltallige ploegenpresentatie doen op de baan in Ahoy. Dagelijks is er op de tribune-ring, onder begeleiding van Michael Boogerd, een sprintduel waarbij deelnemers uit het publiek een speciaal VIP treatment kunnen winnen. De aanstormende talenten uit de Six Day Talent Cup staan verder niet alleen in het voorprogramma, maar keren ook later op de avond nog eens terug om zich in de kijker te rijden. Huisband The Kik blijft en zal dagelijks, m.u.v. het weekend, een vernieuwd optreden ten beste geven en de wedstrijden muzikaal ondersteunen.

 • Dubbelsteyn
 • Wooning keukens en badkamers
 • AD
 • Amstel Bier
 • Fiets
 • Hotel Ridderkerk van der Valk
 • KNWU
 • NTFU
 • Procycling
 • Rotterdam Sport
 • RTV Rijnmond
 • Soigneur
 • Nederlandse Loterij
 • Wieler Revue
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER