Zesdaagse Rotterdam

Nieuws & Media

Wereldtop strijdt om zege in vernieuwde Zesdaagse van Rotterdam

01 december 2014


Het is de organisatie van de Zesdaagse van Rotterdam dit jaar gelukt om alleen de allerbeste baanrenners naar Rotterdam te halen. Zo strijden de Wereld- en Europees kampioenen om de felbegeerde zege in het Sportpaleis van Ahoy, en zijn ook Iljo Keisse en Niki Terpstra voornemens hun titel voor de tweede maal in successie te prolongeren. Van 2 t/m 7 januari 2015 staan veertien koppels van formaat aan de start. Daarnaast zal de Nederlandse sprintelite aantreden voor een interland tegen de Griekse sprintploeg.

Iljo Keisse en Parijs-Roubaix-winnaar Niki Terpstra komen naar de Maasstad om hun zege te prolongeren. Het Belgisch-Nederlandse duo zal daarbij af moeten rekenen met zware concurrentie. Zo staan de Spaanse wereldkampioenen David Muntaner en Albert Torres aan de start, net als de Oostenrijkers Andreas Graf en Andreas Müller, die zich onlangs tot beste van Europa kroonden. De Deense weg-toppers Alex Rasmussen en Michael Mørkøv en 'Gent'- winnaars Kenny DeKetele en Jasper de Buyst komen zeker ook niet naar Rotterdam voor een figurantenrol. De grote favorieten uit ons land zijn 'Amsterdam'-laureaat Yoeri Havik en Wim Stroetinga, in 2012 nog winnaar aan de zijde van Peter Schep.

Uiteraard is wedstrijdleider Michael Zijlaard zeer content met het deelnemersveld. “We hebben bewust gekozen voor veel landenploegen. Dat is herkenbaar voor het publiek. Daarnaast is het een groep renners die niet voor elkaar willen onderdoen. Het zijn allemaal haantjes en het zal vast wel oorlog worden in de piste. Dat is mooi voor de strijd.”

Meer strijd door aangepast programma
Naast een sterke bezetting op de baan, heeft de organisatie voor de 33e Zesdaagse van Rotterdam gekozen voor een aantal aanpassingen in het programma. Volgens Zijlaard goed voor het evenement. “De Zesdaagse hoeven we niet te veranderen. Het evenement is al mooi genoeg. Wij hebben voor de komende editie vooral gekeken naar de details. Waar kunnen we verbetering halen? Op sommige vlakken betekent dat een toevoeging, maar op andere punten laten we juist elementen weg.” Een van de toevoegingen is het opwaarderen van de puntenkoers, die op het einde van de avond nog voor veel extra punten kan zorgen. De rol van de dernykoers is ook veranderd. De wedstrijd achter de brommers telt niet meer mee voor het algemeen klassement, maar wordt in een speciale Cup verrreden. “Daarnaast willen we de jeugd nog meer stimuleren door de Talents Cup op te waarderen. Vroeger reden de beloften namelijk alleen vóór het hoofdprogramma. Nu komen ze tijdens de avond ook in actie.”

Sprintinterland Nederland-Griekenland
Na de succesjaren van sprinters Theo Bos en Teun Mulder lijken er met o.a. Hugo Haak, Matthijs Büchli en Jeffrey Hoogland opnieuw Nederlandse sprinttoppers te zijn opgestaan, die zich kunnen meten met de absolute wereldtop. De jonge, talentvolle Nederlandse sprintploeg, waar zij deel van uitmaken, neemt deel aan de Sprint Cup op de Zesdaagse van Rotterdam. In een wedstrijd over zes dagen nemen zij het op tegen de Griekse nationale sprintploeg. Beide ploegen komen elkaar waarschijnlijk ook tegen in het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Rotterdamse Six is dan ook de ideale gelegenheid en voorbereiding om de krachten alvast met elkaar te meten.

Bekijk het volledige rennersveld

 • Dubbelsteyn
 • Wooning keukens en badkamers
 • AD
 • Amstel Bier
 • Fiets
 • Hotel Ridderkerk van der Valk
 • KNWU
 • NTFU
 • Procycling
 • Rotterdam Sport
 • RTV Rijnmond
 • Soigneur
 • Nederlandse Loterij
 • Wieler Revue
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER