Zesdaagse Rotterdam

Nieuws & Media

Live wedstrijdverslag dag 1 2016

08 januari 2016

Via ons officiële Twitter-kanaal kunt u volledig op de hoogte blijven van de verrichtingen in het Rotterdamse Ahoy, maar ook op de website verschijnen met regelmaat updates. Op deze plek vindt u tijdens de Zesdaagse van Rotterdam bijzonderheden, uitslagen en korte wedstrijdverslagen. Kijk ook eens op onze Facebook-pagina. Gedurende de avond worden alle uitslagen zo snel mogelijk online gezet. U vindt ze op onze uitslagenpagina.

Dag 1, donderdag 7 januari 2016: live verslag start vanaf 19:00 uur

00:07: De eerste avond van de Zesdaagse wordt iets na middernacht afgesloten met winst in de klassementswedstrijd voor Filippo Pozzato en Jens Mouris. Wim Stroetinga en Raymond Kreder zijn de eerste leiders!

23:36: SPRINT CUP - Sterk staaltje van de Nederlandse sprinters. Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Nils Van 't Hoenderdaal verslaan de Tsjechen in de teamsprint.

23:31: Een overwinning voor Team Wooning! Kenny De Ketele en Moreno De Pauw zijn het rapst van iedereen in de koppeltijdrit.

23:12: SPRINT CUP - Hoppa! En weer is het Hugo Haak! De man uit Nieuwegein wint de derde keirin, zijn tweede zege van de avond.

22:51: De Friese Flits is oppermachtig in de eindsprint en vijf anderen de baas! Wim Stroetinga en Raymond Kreder winnen de koppelkoers. De wedstrijd werd nog even stilgelegd na een valpartij van Jesper Asselman en een van de twee Tsjechen. De schade bij Asselman lijkt mee te vallen, zo meldt Team Roompot via Twitter.

21:54: De renners gaan beginnen aan een koppelkoers van 45 minuten plus 10 ronden! Ze moeten met de billen bloot!

21:24: DERNY CUP – Met een maximale snelheid van 73 km/h wint Kenny De Ketele tweede dernyrace. Opnieuw is Ron Zijlaard de winnende gangmaker. Vroem, vroem! 

21:11: Na een sur place van bijna twee minuten drukt Jeffrey Hoogland zijn wiel net iets eerder over de finishlijn dan Theo Bos. De razendsnelle man uit Nijverdal wint het drieluik: 2-1!

21:01: DERNY CUP - Vive le France! De Fransman Morgan Kneisky wint de eerste dernyrace van de avond. 

20:44: SPRINT CUP - Dit keer winnen de Tsjechen! De tweede keirin is een prooi voor Robin Wagner. Alle uitslagen van deze Zesdaagse vind je trouwens HIER.

20:33: Met een knappe sprint bezorgt Wim Stroetinga zichzelf en Raymond Kreder de winst in de ploegafvalling. Niki Terpstra en Yoeri Havik worden tweede.

20:02: De eerste clash tussen de leerling en de meester is een prooi voor de leerling: Jeffrey Hoogland klopt Theo Bos! Klik HIER voor bewegende beelden.

19:55 SPRINT CUP - Hugo Haak slaat direct toe in het sprinttoernooi. De rappe Nederlander wint de keirin. 

19:47: De mannen met het rugnummer 1 op de rug winnen het eerste onderdeel! Niki Terpstra en Yoeri Havik beginnen uitstekend aan de Zesdaagse en schrijven de koppelkoers op hun naam.

19:21: Het startschot heeft geklonken! We zijn onderweg! 

19:01: De koppels komen één voor één intekenen op de finishlijn. We gaan bijna beginnen! Het eerste onderdeel is een koppelkoers over 100 ronden inclusief 10 sprints. In de koppelkoersen nemen de renners het elke dag tegen elkaar op voor het goede doel. Vandaag doen ze dit voor Kanjers voor Kanjers!

 

 • Dubbelsteyn
 • Wooning keukens en badkamers
 • AD
 • Amstel Bier
 • Fiets
 • Hotel Ridderkerk van der Valk
 • KNWU
 • NTFU
 • Procycling
 • Rotterdam Sport
 • RTV Rijnmond
 • Soigneur
 • Nederlandse Loterij
 • Wieler Revue
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER