Zesdaagse Rotterdam

Nieuws & Media

Live wedstrijdverslag dag 2 2016

09 januari 2016

Via ons officiële Twitter-kanaal kunt u volledig op de hoogte blijven van de verrichtingen in het Rotterdamse Ahoy, maar ook op de website verschijnen met regelmaat updates. Op deze plek vindt u tijdens de Zesdaagse van Rotterdam bijzonderheden, uitslagen en korte wedstrijdverslagen. Kijk ook eens op onze Facebook-pagina. Gedurende de avond worden alle uitslagen zo snel mogelijk online gezet. U vindt ze op onze uitslagenpagina.

Dag 2, vrij 8 januari 2016: live verslag start vanaf 19:00 uur

23:56: Afgelopen! Niki Terpstra en Yoeri Havik besluiten de tweede avond met winst in de klassementswedstrijd! Keny De Ketele en Moreno De Pauw zijn na een indrukwekkend optreden de nieuwe leiders in het algemeen klassement.

23:30: SPRINT CUP - Oranje is niet voor niets Europees kampioen op de teamsprint. JeffreyHoogland, Hugo Haak en Nils van 't Hoenderdaal verslaan Tsjechië op het laatst sprintonderdeel van de avond! Nederland gaat ook na dag 2 aan de leiding tegen Tsjechen: 59 punten tegen 46.

23:23: Wie stopt Moreno De Pauw vanavond? De Belg wint de tweede dernyrace. Weer een zege voor Team Wooning!

23:10: SPRINT CUP - De Nederlanders moeten een gevoelige nederlaag slikken. Jiri Janosek grijpt de winst op de keirin.

23:01: Het koppel van Kanjers voor Kanjers heeft de eerste zege van de week binnen. Lucas Liss en Marcel Kalz noteren 10,391 en winnen de tijdrit! 

22:37: SPRINT CUP - Een één-tweetje! Nils van 't Hoenderdaal wint de grote finale dankzij een verrassingsaanval. Jeffrey Hoogland wordt netjes tweede. Hugo Haak legde even daarvoor in zijn eentje twee Tsjechen over de knie in de kleine finale.

22:14: Wat een gevecht! Keny De Ketele en Moreno De Pauw pareren in de finale een vroege aanval van Niki Terpstra en Yoeri Havik en winnen de Madison. Met hun overwinning vergroten de twee Belgen hun voorsprong in het algemeen klassement.

21:52: Halverwege de spannende twee koppelkoers (45 minuten plus 10 ronden) bevinden acht duo's zich ondanks diverse aanvallen weer in dezelfde ronde.

21:25: SPRINT CUP - Jeffrey Hoogland en Nils van 't Hoenderdaal winnen hun sprint van de Tsjechen. Hugo Haak komt net tekort. Later op de avond de finales. 

21:11: Ondanks zijn harde val van gisteren weet Jesper Asselman 'gewoon even' de eerste dernyrace te winnen. Klasbak!

20:54: SPRINT CUP - Jeffrey Hoogland knalt met een tijd van 10.398 seconden bijna naar het baanrecord (10.305 van Chris Hoy) op de 200 meter! Het is in ieder geval goed voor winst op het eerste sprintersonderdeel van de avond. Hier de BEELDEN.

20:46: Niki Terpstra & Yoeri Havik winnen de laatste van in totaal 8 sprints, maar het is niet genoeg om de Denen Jesper Morkov en Alex Rasmussen van de zege in de koppelkoers over 80 ronden af te houden.

20:25: De elite mannen beginnen NU aan de eerste koppelkoers van de avond.

20:20: De afvalkoers die hoort bij de teampresentatie van Team Roompot wordt net als vorig jaar gewonnen door André Looij! Barry Markus pakt de tweede plaats.

20:02: Ahoy Rotterdam zit vol, The Originals speelt de pannen van het dak en Team Roompot is klaar voor de presentatie! Klik HIER voor foto's.

19:35: België klopt Denemarken! Winst voor Kenny De Ketele en Moreno De Pauw in de ploegafvalling. Jesper Morkov en Alex Rasmussen finishen op plek twee.

19:15: De hoogtepunten van de eerste avond gemist? En wil je een 'scherp' interview met Niki Terpstra zien? Je vindt beide filmpjes op onze YouTube-pagina.

19:13: Het eerste onderdeel van de avond is een ploegafvalling. Bekijk HIER het volledige programma. 

19:03: De renners worden aan het publiek gepresenteerd. Bereid jezelf voor op de tweede avond aan de hand van de diverse tussenstanden en de HIGHLIGHTS van de eerste avond. 

 
 • Dubbelsteyn
 • Wooning keukens en badkamers
 • AD
 • Amstel Bier
 • Fiets
 • Hotel Ridderkerk van der Valk
 • KNWU
 • NTFU
 • Procycling
 • Rotterdam Sport
 • RTV Rijnmond
 • Soigneur
 • Nederlandse Loterij
 • Wieler Revue
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER