Zesdaagse Rotterdam

Nieuws & Media

Titelverdediger Terpstra moet vol aan de bak

10 januari 2016

Niki Terpstra aast deze week op zijn vierde eindzege op een rij in de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam, maar gekeken naar de ranglijst lijkt dat op dit moment een lastig verhaal te worden. De titelverdediger bezet met Yoeri Havik de zesde plaats en heeft twee ronden achterstand op koplopers Wim Stroetinga en Raymond Kreder. Vlak de winnaar van Parijs-Roubaix echter nooit uit, de Noord-Hollander heeft voor hetere vuren gestaan.

"Het was niet onze beste avond, daar zijn we ons van bewust, maar we blijven gefocust en optimistisch", aldus Terpstra. "We hebben nog twee dagen en er komen nog genoeg onderdelen aan om de opgelopen achterstand goed te maken. Het is pas voorbij als de laatste rit is gereden."
 
Zondag
Stroetinga en Kreder (146 punten) slaagden er zondag in om de leiding te heroveren in de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam. De eerste leiders van deze editie hebben een ronde voorsprong op hun naaste achtervolgers, maar voelen desalniettemin de hete adem van in totaal vijf koppels in de nek.


De Spanjaarden Albert Torres en Sebastian Mora Vedri volgen op plek twee met 151 punten, vóór Jesper Mørkøv en Alex Rasmussen (136). Morgan Kneisky en Christian Grasmann begonnen de zondag als leiders, maar daalden af naar de vierde plek (93). Kenny De Ketele en Moreno De Pauw (158) staan voor Terpstra en Havik (154) op plek vijf en hebben net als de Noord-Hollandse tandem een achterstand van twee ronden.

Ahoy op Zondag
Traditiegetrouw stond de vierde dag van de Zesdaagse van Rotterdam in het teken van de jeugd. Tijdens ‘Ahoy op zondag’ kwamen de jongste talenten al vroeg in de ochtend in de baan. Zij bewezen andermaal dat de jeugd de toekomst heeft. Raphael Mouton (jeugd 4-5), Mark de Groot (jeugd 6-7), Cathalijne Hoolwerf (nieuwelingen meisjes) en Ruben Buitendijk (nieuwelingen jongens) zetten op indrukwekkende wijze koers naar eeuwige roem.

Helden van vroeger
Ook de helden van vroeger werden geëerd in Ahoy Rotterdam. Diverse wielerhelden van weleer bonden de strijd met elkaar aan in een puntenkoers. Marco van der Hulst, in 1984 actief op de ploegenachtervolging bij de Olympische Spelen in Los Angeles, ging met de zege aan de haal.

The Longest Lap
Een van de andere hoogtepunten van de dag was de terugkeer van The Longest Lap. Tijdens het speciale onderdeel moesten de renners een halve ronde afleggen en vóór de finishlijn wachten op een tweede startschot. Bij een voet aan de grond of het passeren van de streep was het einde verhaal. Toen het pistool opnieuw klonk, volgde een sprint van een ronde. In tegenstelling tot vorig jaar mochten de sprinters nu ook meedoen. De rappe mannen bleken een maatje te groot voor de zesdaagse-renners. De Tsjech Tomas Babek en Jeffrey Hoogland slaagden er precies voor de lijn te balanceren en knalden na de tweede ‘pang’ razendsnel rond. Allebei wonnen ze een manche.

Sprint Cup
In het sprinttoernooi lukt het de Tsjechen minder gemakkelijk gelijke tred te houden met de Nederlanders. Hoogland, Hugo Haak en Nils van ’t Hoenderdaal leiden de sprintinterland met 119 punten tegen 91.

Klik hier voor alle uitslagen en tussenstanden.

 • Dubbelsteyn
 • Wooning keukens en badkamers
 • AD
 • Amstel Bier
 • Fiets
 • Hotel Ridderkerk van der Valk
 • KNWU
 • NTFU
 • Procycling
 • Rotterdam Sport
 • RTV Rijnmond
 • Soigneur
 • Nederlandse Loterij
 • Wieler Revue
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER