Zesdaagse Rotterdam

Volg de Zesdaagse live

Live wedstrijdverslag

Via ons officiële Twitter-kanaal blijf je volledig op de hoogte van de verrichtingen in Rotterdam Ahoy, maar ook op de website verschijnen met regelmaat updates. Op deze plek vind je tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam bijzonderheden, uitslagen en korte wedstrijdverslagen. Kijk ook eens op onze Facebook-pagina. Gedurende de avond worden alle uitslagen zo snel mogelijk online gezet. Je vindt ze op onze uitslagenpagina.

21.53: Dat was hem dan! Christian Grasmann en Roger Kluge zijn de winnaar van de 35e Zesdaagse van Rotterdam. Ze winnen met grote overmacht.

21.49: Een fantastische inhaalrace van Stroetinga en Van Baarle. Ze pakken daarmee de derde plaats! Kunnen ze het volhouden? Als Ligthart en Kreder nog wat willen doen, moeten ze niet te lang wachten.

21.46: Stroetinga-Van Baarle gaat er vandoor. Ligthart en Kreder gaan er meteen achteraan. De strijd om de podiumplaatsen is in volle gang.

21.38: Van Baarle en Stroetinga zijn aan het stoempen! Ze hebben al een halfrondje voorsprong.

21.37: De haven was in zicht, maar de jongen van Hart van Holland redden het net niet.

21.34: Asselman en Havik scheuren met bijna zestig kilometer per uur over de baan in Ahoy. Ze hebben het peloton bijna te pakken.

21.31: Wat hebben de Belgen met krachten gesmeten, zeg. Maar uiteindelijk voor niets, want ze zijn weer gepakt. Hebben ze nog genoeg energie over om het nog een keer te proberen?

21.28: De Pauw en De Ketele zetten alles op alles op weg naar een podiumplaats.

21.23: De Oostenrijkers gaan ook proberen een rondje te pakken. Het peloton houdt ze in het vizier.

21.19: Mørkøv en Hansen volgen. Samen fietsen ze naar het peloton. De voorsprong van de Duitsers blijft dus twee rondjes op de Denen.

21.18: De Duitsers gaan ook!

21.16: Jammer, ze komen niet weg.

22.14: Terpstra en Mouris slaan de handen ineen met De Ketele en de Pauw. De vlam in de pan nu, veel reacties vanuit het peloton.

22.11: Het Deense duo Hansen-Mørkøv sluit aan bij het peloton en heeft een rondje te pakken. Ze staan er nog twee achter op Kluge en Grasmann.

22.02: Meteen actie. Jens Mouris en Niki Terpstra beseffen dat er iets moet gebeuren en gaan er vandoor. Ze pakken meteen een rondje. Ze staan er nu nog vier achter op Roger Kluge en Christian Grasmann.

21.57: De grote jacht is begonnen in de Wooning koppelkoers. Nu moet het gebeuren. Gaan de Duitsers het nog moeilijk krijgen?

21.48: Het lijkt wel alsof Büchli, Hoogland en Van 't Hoenderdaal steeds beter op elkaar zijn ingespeeld. Ze winnen de teamsprint! En daarmee ook de Provato/GPN Sprintcup. 221-199.

21.45: De sprintkanonnen van Nederland en Polen gaan het nog eenmaal tegen elkaar opnemen. 

21.33:  Oeh, Van Hoecke kan zijn gangmaker niet meer volgen en is het haasje. Pim Ligthart wint de finale en daarmee ook de Houcon Derny Cup.

21.31: Ja, Pim Ligthart is er langs! En Gijs van Hoecke profiteert mee en staat nu tweede. De Ketele heeft het lastig.

21.29: De Ketele nog altijd vooraan, maar hij wordt achterna gezeten door Pim Ligthart.

21.22: Het gaat hier heel erg hard. Er worden snelheden van zo'n 66 kilometer per uur gehaald. Kenny de Ketele leidt, maar daar vlak achter Nederlands Derny-kampioen Jesper Asselman.

21.19: Ah, spannend: de finale van de Houcon Derny Cup! De winnaar van het klassement van de Derny Cup pakt een rondje bonus. Dat kan dus wellicht nog verschil gaan maken in het klassement.

21.18: Ai! Matthijs Büchli leek de snelste van de twee krachtpatsers, maar Maksel bleek net iets sneller. Alle één-tegen-één-sprints zitten erop. Straks de afsluitende teamsprint.

21.15: Wat blijven die sprintgevechten tussen Nederland en Polen toch mooi. Jeffrey Hoogland is ook weer sneller dan Sarnecki.

21.10: Nils van 't Hoenderdaal is sneller dan Damain Zielinkski in de derde sprintheat.

21.07: De Belgen gaan door de 200-puntengrens heen en scoren zo een bonusronde.

21.06: Kluge en Grasmann zien hun snelste tijd in de laatste rit verbeterd worden door Kenny de Ketele en Moreno de Pauw.

20.56: 'Oeh!', schreeuwt Ahoy in koor. Stroetinga en Van Baarle zitten slechts 8 duizendste boven de tijd van de Duitse toppers.

20.54: De Duitse leiders zetten een scherpe tijd neer bij de Kambeel baanronde. 10.671!

20.49: Ook Büchli is sneller dan zijn Poolse opponent. Hij is Zielinkski de baas.

20.45: Wat een explosiviteit heeft die Jeffrey Hoogland toch. Hij lag even achter tegen Maksel, maar wist met een fantastische versnelling toch nog te winnen.

20.43: Voor het eerst vandaag Pools succes. Sarnecki verslaat Van 't Hoenderdaal op de meet.

20.40: De Duitsers Kluge en Grasmann zijn inmiddels over de 200 punten heen. Dat levert ze weer een rondje bonus op. Nu is het verschil tussen hen en de Deense nummers twee nu drie rondjes.

20.36: Frans succes! Corentin Ermenault en Morgan Kneisky zijn de Spanjaarden net voor. 

20.34: Ondertussen roept omroeper Kees Maas om dat Rotterdam Ahoy volledig is uitverkocht. Wauw! Fantastisch dat zoveel mensen naar het sportpaleis zijn gekomen om dit geweldige evenement mee te maken.

20.24: Ja, ook Büchli wint!

20.19: Hoogland besluit dat het mooi is geweest. Hij gaat er vandoor en knalt naar de overwinning.

20.18: Surplace! Jeffrey Hoogland en Damian Zielinkski proberen elkaar de kop op te dwingen.

20.15: En we zijn weer aan het sprinten. Nils van 't Hoenderdaal is de snelste.

20.11: Mora Vedri en Torres zijn de beste in de Klassementwedstrijd. Hebben nog altijd zes rondjes achterstand, maar wellicht werkt dit motiverend.

20.06: Lasse Norman Hansen probeert weg te komen, maar ziet al snel dat dit niet gaat lukken. Pakt wel weer de punten bij de sprint.

20.01: Stand aan kop:
- Torres-Mora Vedri 0 10
- Hansen-Mørkøv 1 13
- Terpstra-Mouris 1 11
- Ligthart-Kreder 1 10
- Groenewegen-Van Hoecke 1 10

19.55: De scheepshoorn klinkt weer. Mora heeft er een rondje voorsprong bij. Kluge en Grasmann hebben desalniettemin nog zes rondjes op de Spaanse kampioenen van 2016.

19.52: Viva España! Sebastian Mora is in de aanval en komt steeds meer in de buurt van het peloton. 

19.48: De eerste vijf punten zijn voor de Denen Hansen en Mørkøv.

19.35: Het volgende onderdeel is de Nederlandse Loterij Klassementwedstrijd. Honderd ronden met tien sprints.

19.34: Matthijs Büchli, de enige echte keirinspecialist, is ook nu de snelste. Jeffrey Hoogland eindigt daar kort achter.

19.27: In de Provato/GPN Cup kan het nog alle kanten op. Het staat 180-171 voor de Polen. Het eerste onderdeel is de keirin.

19.17: Wim Stroetinga gaat als eerste over de streep! Welkome punten voor het duo van Vlasman. Zij hebben in totaal 209 punten en krijgen daarmee weer een rondje bonus. Ze staan nu nog drie punten achter op de Duitse leiders.

19.16: Er zitten nog twee koppels in koers: Stroetinga-Van Baarle vs Asselman-Havik.

19.05: De Elite-mannen  zijn begonnen. Ze mogen meteen aan de bak. Anders dan de vijf voorgaande avonden beginnen ze niet met de koppelkoers, maar met de koppelafvalling.

18.31: Nee, dat is het niet. Wat hebben de Belgen lopen stoempen. Heel knap hoe ze er elke keer weer een stokje voor staken. Bryan Boussaer en Jules Hesters hebben de TACX  Talents Cup gewonnen!

18.29: Weer een aanval van de Rotterdammers Zijlaard en Hoppezak. Nog slechts vier rondjes te gaan. Is dat genoeg?

18.27: Aanval gepareerd door de Belgen.

18.26: Ja, daar is de aanval van de Rotterdammers! Ook Sommerfeld en Schmiedel proberen weg te komen.

18.23: Ook de tweede sprint is voor de Belgen. Stand nu 98-76 voor de Belgen. Dat wordt waarschijnlijk erg lastig. Enige manier om dit nog goed te maken is een ronde pakken. Daar hebben ze nog 16 rondjes de tijd voor.

18.20: De eerste sprint is er een voor Boussaer en Hesters. Zijlaard en Hoppezak zitten er vlak achter. De stand is nu 78-64 in het voordeel van de Belgen.

18.19: Nog 43 rondjes! Zo de eerste sprint. Wanneer komt de aanval van Hoppezak en Zijlaard?

18.10: Het is meteen flinke bak koers bij de talenten. Vijf koppels hebben al een rondje gepakt. Onder meer de koplopers Boussaer en Hesters. Ook hun achtervolgers Zijlaard en Hoppezak zitten erbij.

17.45: Om 17.50 uur begint de Talents Cup. Het koppel Boussaer en Hesters uit België staat aan de leiding. De Rotterdammers Zijlaard en Hoppezak zullen ongetwijfeld in de aanval gaan. Er wordt dertig minuten plus 50 ronden gekoerst. Dat belooft spannend te worden.

17.42: Welkom bij de laatste avond van de Zesdaagse. Laat de finale maar beginnen. De Duitsers Roger Kluge en Christian Grasmann staan weliswaar stevig aan kop, maar de nummers 2 Lasse Norman Hansen en Jesper Mørkøv zijn ongetwijfeld van plan om vanavond vanaf seconde één in de aanval te gaan. 'Danish Dynamite’ staat twee rondjes achter, maar heeft wel meer punten. De laatste avond in Rotterdam Ahoy belooft een zinderende apotheose te worden. Lees hier het verslag over maandag.

 • Dubbelsteyn
 • Wooning keukens en badkamers
 • AD
 • Amstel Bier
 • Fiets
 • Hotel Ridderkerk van der Valk
 • KNWU
 • NTFU
 • Procycling
 • Rotterdam Sport
 • RTV Rijnmond
 • Soigneur
 • Nederlandse Loterij
 • Wieler Revue
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER